- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Hamsi Kuşu Tarifi
Tarif
Hamsi Kuşu Tarifi
Balık sofralarınız için efsane bir Hamsi Kuşu tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava

Paylaş
- 81B
- 50
- Kaydet
Hamsi Kuşu Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hamsi
30 g maydanoz
20 g taze soğan
1 adet kuru soğan
10 g mısır unu
1/4 demet nane
3 g tuz
2 g çekilmiş tane karabiber
3 adet yumurta
60 g mısır unu
150 ml ayçiçek yağı
Hamsi Kuşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını alın.
- 2Taze soğan, maydanoz ve kuru soğanı incecik kıyın.
- 3Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
- 4Fileto haline gelen hamsilerden birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp, diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsiyi birbirine yapıştırın.
- 5Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. İsteğe göre ızgara üzerinde ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin.
Hamsi Kuşu Tarifi Püf Noktası
*Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.