- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
Tarif
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
Deniz ürünlerinde ustalığınızı herkese kanıtlamanın yolu, kremalı kamalar dolma tarifi:)
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Soteleme
Paylaş
- 20B
- 13
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy kalamar
25 g ceviz
20 g iç midye
20 g et karides
20 g levrek balığı
10 g maydanoz
5 g sarımsak
100 g hardal otu
10 g zeytinyağı
3 g deniz tuzu
2 g değirmen karabiber
50 ml sebze suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kalamar temizlenir ve temizlenirken çıkan baş bölgesi ayrılır.
- 2İç midye, karides, levrek balığı ve kalamardan ayrılan baş kısmı brunoise şeklinde doğranıp, bir tavaya alınır ve sotelenir.
- 3Soteleme esnasında tavaya ceviz ve Pınar Kremanın 100 gramı ilave edilir.
- 4İyice karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
- 5Hazırlanan iç malzeme, temizlenmiş kalamarın içerisine doldurulur.
- 6Malzemenin dışarıya taşmaması için kalamarın ağzı kürdanla çapraz bir biçimde tutturulur.
- 7Izgaraya alınan kalamarın üzerine ızgarada iz verildikten sonra bir tavaya alınır.
- 8100 gr daha Pınar Krema tavaya eklenir ve krema kalamarla bütünleşene kadar pişirilir.
- 9Ayrı bir tavaya bir miktar sebze suyu konarak hardal otlarının rengi değişmeyecek şekilde sotelenir.
- 10En son üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir.
- 11Hazırlanan hardal otları derin bir tabağa alınır ve üzerine dilimlenmiş kalamar dolma yerleştirilir üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.