- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Harnup (Keçiboynuzu) Pekmezi Tarifi
Tarif
Harnup (Keçiboynuzu) Pekmezi Tarifi
Doğanın en şifalı hediyelerinden biri olan harnup (keçiboynuzu), Anadolu’da binlerce yıldır sağlık ve enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Harnup Pekmezi, zengin besin değerleriyle bağışıklık sistemini desteklerken, doğal tatlılığıyla tatlı severlere sağlıklı bir alternatif sunuyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu pekmez, eski usul lezzetlerin modern sofralardaki temsilcisi. Harnup Pekmezi'nin tüm yapım aşamalarını öğrenmek için tarifimize göz atın ve bu eşsiz lezzeti evinizde deneyimleyin! 🍯🌟
240 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Paylaş
- 1B
- 9
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 kg harnup (keçiboynuzu)
yeteri kadar su
Nasıl Yapılır?
- 1Harnupları yıkayın ve süzgeç yardımıyla suyunu süzün.
- 2Geniş bir kaba harnupları koyun ve üzerini tamamen kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde suyunu her gün değiştirerek 4 gün boyunca yumuşayana kadar bekletin.
- 3Harnuplar yumuşayınca suyunu süzün ve geniş bir tencereye harnupları koyun üzerini geçecek kadar su koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte harnuplar eriyene kadar pişirin.
- 4Eriyen harnupları, bir süzgeç veya kevgir yardımıyla suyundan ayırın. Ardından suyundan ayrılmış olan harnupları temiz bir tülbent yardımıyla iyice sıkarak bir püre haline getirin.
- 5Hazırladığınız harnup püresini, tencereye geri ekleyin ve yeniden kaynamaya bırakın.
- 6Kısık ateşte karışım pekmez kıvamına gelene kadar, yaklaşık 3-4 saat boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
- 7İstenilen kıvama ulaştığınızda pekmezi cam kavanozlara aktarın. Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
- 8Soğuyan kavanozları serin, kuru ve gölge bir yerde muhafaza edin.
Püf Noktası
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.