Kısık Ateş
Tarif

Harnup (Keçiboynuzu) Pekmezi Tarifi

Doğanın en şifalı hediyelerinden biri olan harnup (keçiboynuzu), Anadolu’da binlerce yıldır sağlık ve enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Harnup Pekmezi, zengin besin değerleriyle bağışıklık sistemini desteklerken, doğal tatlılığıyla tatlı severlere sağlıklı bir alternatif sunuyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu pekmez, eski usul lezzetlerin modern sofralardaki temsilcisi. Harnup Pekmezi'nin tüm yapım aşamalarını öğrenmek için tarifimize göz atın ve bu eşsiz lezzeti evinizde deneyimleyin! 🍯🌟
240 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 1B
  • 9
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 kg harnup (keçiboynuzu)
yeteri kadar su

Nasıl Yapılır?

  • Harnupları yıkayın ve süzgeç yardımıyla suyunu süzün.
  • Geniş bir kaba harnupları koyun ve üzerini tamamen kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde suyunu her gün değiştirerek 4 gün boyunca yumuşayana kadar bekletin.
  • Harnuplar yumuşayınca suyunu süzün ve geniş bir tencereye harnupları koyun üzerini geçecek kadar su koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte harnuplar eriyene kadar pişirin.
  • Eriyen harnupları, bir süzgeç veya kevgir yardımıyla suyundan ayırın. Ardından suyundan ayrılmış olan harnupları temiz bir tülbent yardımıyla iyice sıkarak bir püre haline getirin.
  • Hazırladığınız harnup püresini, tencereye geri ekleyin ve yeniden kaynamaya bırakın.
  • Kısık ateşte karışım pekmez kıvamına gelene kadar, yaklaşık 3-4 saat boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
  • İstenilen kıvama ulaştığınızda pekmezi cam kavanozlara aktarın. Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kavanozları serin, kuru ve gölge bir yerde muhafaza edin.

Püf Noktası

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Fasulye Turşusu Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
50B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Bal Kabağı Püresi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Salatalık Turşusu Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.