Tarif

Havuçlu Kek ve Labneli Frosting Tarifi

Bizim size verdiğimiz enfes frosting sırrı ile kekinize muhteşem dokunuşlar yapabilir, herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz! Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 25B
  • 87
  • Kaydet

Havuçlu Kek ve Labneli Frosting Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
400 g toz şeker
400 ml sıvı yağ
400 g un
10 g kabartma tozu
5 g karbonat
10 g tarçın
100 g ceviz içi
50 g kuru üzüm
2 adet havuç
1 adet yeşil elma
Üzeri için:
200 g beyaz çikolata
100 ml Pınar Krema
Pınar
200 g Pınar Labne
Pınar

Havuçlu Kek ve Labneli Frosting Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil elma ve havuçları rendeleyin.
  • Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. Ardından sıvı yağı azar azar ekleyin ve karışımın yoğunlaşmasını sağlayın.
  • Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, ceviz, kuru üzüm, rendelenmiş havuç ve elmayı ilave ederek karıştırın.
  • Her iki karışımı aynı yerde birleştirdikten sonra mikser yardımı ile homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Uygun bir kek kalıbına ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-60 dakika arası pişirmeye bırakın.
  • Kekin üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir karıştırma kabında kremayı çırpın. Eritilmiş beyaz çikolata ve labne peynirini de içerisine ilave edin.
  • Fırından çıkardığınız kekin 10 dakika dinlenmesini sağladıktan sonra kalıptan çıkarın.
  • Hazırlamış olduğunuz frosting karışımını (krema, beyaz çikolata, labne peyniri) kekin üzerine sürün.
  • Servis önerisi, taze havuç ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Havuçlu Kek ve Labneli Frosting Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
18B Görüntüleme
Çikolatalı Muffin Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
58B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.