- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
Tarif
Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
Kolay ve pratik bir börek tarifi: karışık otlu börek tarifi nasıl yapılır? Hazır yufkadan çıtır börek tarifi için hemen tıklayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 23
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı
2 demet kuzu kulağı
3 adet kuru soğan
10 g tuz
5 g karabiber
10 g pul biber
100 g margarin
400 g taze yufka
Üzeri için: çörek otu, susam
Nasıl Yapılır?
- 1Pazı, kuzu kulağı ve kuru soğanı iyice kıyın.
- 2Kıydığınız karışıma baharatları ekleyin ve yoğurun.
- 3Diğer tarafta tereyağı ve margarini eritip içerisine yoğurdu karıştırın.
- 4Fırın kabına bir adet yufkayı serin. Tepsinin dışından sarkacak şekilde olmasına özen gösterin.
- 5Hazırladığınız otlu iç harcı üç parçaya bölün.
- 6Tepsiye yaydığınız yufkaya yoğurt sürün ve iç harç ekleyin.
- 7Geriye kalan yufkaları parçalayarak koyduğunuz iç harcın üzerine yerleştirip yoğurtlu karışımdan sürün.
- 8Yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 9En son tepsinin kenarından sarkan yufkaları bohça şeklinde kapatın.
- 10Üzerine göz kararı çörek otu ve susam serpin ve fırına verin.
- 11Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.