Kısık Ateş
Tarif

Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi

Kolay ve pratik bir börek tarifi: karışık otlu börek tarifi nasıl yapılır? Hazır yufkadan çıtır börek tarifi için hemen tıklayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı
2 demet kuzu kulağı
3 adet kuru soğan
10 g tuz
5 g karabiber
10 g pul biber
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g margarin
100 g Pınar Yoğurt
Pınar
400 g taze yufka
Üzeri için: çörek otu, susam

Nasıl Yapılır?

  • Pazı, kuzu kulağı ve kuru soğanı iyice kıyın.
  • Kıydığınız karışıma baharatları ekleyin ve yoğurun.
  • Diğer tarafta tereyağı ve margarini eritip içerisine yoğurdu karıştırın.
  • Fırın kabına bir adet yufkayı serin. Tepsinin dışından sarkacak şekilde olmasına özen gösterin.
  • Hazırladığınız otlu iç harcı üç parçaya bölün.
  • Tepsiye yaydığınız yufkaya yoğurt sürün ve iç harç ekleyin.
  • Geriye kalan yufkaları parçalayarak koyduğunuz iç harcın üzerine yerleştirip yoğurtlu karışımdan sürün.
  • Yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En son tepsinin kenarından sarkan yufkaları bohça şeklinde kapatın.
  • Üzerine göz kararı çörek otu ve susam serpin ve fırına verin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Burgu Makarnalı Peynirli Börek Tarifi
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sosisli Tava Böreği Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kolay Ispanaklı Börek Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.