- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Pratik Laz Böreği Tarifi
Tarif
Pratik Laz Böreği Tarifi
Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz böreği tarifi nasıl yapılır? Pratik ve kolayca hazırlanabilen Laz böreği malzemeleri nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 32B
- 53
- Kaydet
Pratik Laz Böreği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hazır baklavalık yufka
500 g pastacı kreması
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
1 litre su
3-4 damla limon suyu
Pratik Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
- 2Her bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.
- 3İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
- 4Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
- 5En son tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.
- 7Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
- 8Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
- 9Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.