- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Hibeş Tarifi
Tarif
Hibeş Tarifi
Cevizli Hibeş, hem meze hem de sos olarak daha çok Antalya sofralarında karşımıza çıkmaktadır. Çok güzel tada ve kıvama sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma

Paylaş
- 84B
- 199
- Kaydet
Hibeş Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tahin
25 ml limon suyu
120 ml su
2 diş sarımsak
6 g kimyon
6 g toz kırmızı biber
40 g ceviz içi
Hibeş Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına tahin ve limon suyunu ekleyin.
- 2Yarım su bardağı (120 ml) suyu da ilave ettikten sonra tümünü çırpın.
- 3Ezilmiş 2 diş sarımsağı ekleyin.
- 4Son olarak 1’er tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın.
- 5Kıvamının humustan daha akışkan olmasına dikkat edin. Hibeş’iniz hazır, afiyet olsun.
Hibeş Tarifi Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?