Tarif

Horasan Buğdayı Ekmeği Tarifi

Faydalarını saylamakla bitiremeyeceğimiz Horasan Buğdayı unu bir diğer adıyla Kamut ekmeği tarifi nasıl yapılır? Mis gibi kokusuyla lezzetine doyum olmayan Horasan Buğdayı Ekmeği tarifine ve tüm püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz! 🥖😊
50 Dakika
8-10 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 17B
  • 58
  • Kaydet

Horasan Buğdayı Ekmeği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg horasan (kamut) unu
250 g ekşi maya
800 ml su
15-20 g kaya tuzu

Horasan Buğdayı Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba unu alın, üzerine ekşi maya hamurunu koyun. Azar azar su ilave ederek ve elinizle sürekli yoğurarak mayanın erimesini sağlayın. (Videoda olduğu gibi)
  • Daha sonra tuzunu ekleyin. 10-15 dk. boyunca suyun tamamını yavaş yavaş eklemeye ve yoğurmaya devam edin. Kıvam alan hamurun üzerini hafif unlayarak temiz bir kaba alın.
  • Hamuru fermente olması için 3-4 saat oda sıcaklığında bekletin. Her saat başı hamura katlama yapın.
  • Ardından ekmek hamurunu ortadan ikiye bölün, elinizle uç kısımlarını düzelterek hafif yağlanmış pişirme kaplarına yerleştirin. Üzerlerini streç filmle kapatıp 1-1 buçuk saat daha oda sıcaklığında bekletin.
  • 1 buçuk saatin sonunda +4°C buzdolabında 24 saat dinlenmeye bırakın.
  • 24 saatin sonunda buzdolabından alıp 2-3 saat daha oda sıcaklığında bekletin.
  • Pişmeye hazır olan ekmeklerin üzerine bıçak yardımıyla şekiller verin.
  • Önceden ısıtılmış (fansız) 230°C fırında 10 dk. pişirin, daha sonra fırın derecesini 200’e düşürüp 45-50 dk. daha kontrollü pişirin.
  • Fırından çıkan ekmek ılındığında dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Horasan Buğdayı Ekmeği Tarifi Püf Noktası

*Suyu hamura ne kadar yavaş ilave eder ve güzel yoğurursanız ekmeğiniz o kadar lezzetli olacaktır.
*%50 horasan %50 köy unuyla harmanlayabilirsiniz.
*Hamurun fermente olma sürelerini atlamamaya özen gösterin.
*Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
9B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Zahterli Focaccia Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Pita (Gobit) Ekmeği Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Doğukan Sarıbaşak

Hocam bulsak da yapsak keşke, harika tarif🙏

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Çok teşekkürler 👍