Tarif

Höşmerim Tarifi

Balıkesir'le özdeşleşen yöresel ve leziz bir tatlı tarifi: Pratik Höşmerim tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
80 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Höşmerim Tarifi
Paylaş
  • 59B
  • 31
  • Kaydet

Höşmerim Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg çiğ süt
2 adet yumurta sarısı
510 g toz şeker
10 g peynir mayası
75 g irmik

Höşmerim Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencereye çiğ sütü alın. Peynir mayasını küçük kasede az miktar suyla karıştırıp sütün içine ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere sarılı koyun ve 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan peynirin suyunu tülbent yardımıyla süzün.
  • Tencereyi ateşe koyun ve içine yumurta sarılarını, tahta kaşıkla ezdiğiniz peynirleri ve irmiği ekleyip devamlı karıştırın.
  • 5-10 dakika pişirdikten sonra içine toz şekeri ekleyin (biraz sulanabilir). Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.
  • Dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Höşmerim Tarifi Püf Noktası

*Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ahududulu Parfe Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Pavlova Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sahine Tatlısı Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
144B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.