- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Humus Lokması Tarifi
Tarif
Humus Lokması Tarifi
Faydalarını saymakla bitiremediğimiz nohut ile farklı tarifler yapmak mümkün. Humus Lokması tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 24B
- 111
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g çiğ beyaz nohut
80 g kuş üzümü
150 ml sızma zeytinyağı
150 g çam fıstığı
20 g toz tarçın
1 adet limonun suyu
20 g deniz tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Nohutlar bir gece önceden bol su ile yıkanır, tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ertesi gün robottan ince olarak çekilir.
- 2Kuş üzümleri ılık suda 1 saat kadar bekletilir.
- 3Zeytinyağında çam fıstığı hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, süzgeçten geçirilir ve kalan yağ kullanılmak üzere bekletilir.
- 4Bir karıştırma kabına; sırasıyla çekilmiş nohut, kavrulmuş çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, bekletilen zeytinyağı, limon suyu ve deniz tuzu eklenerek bütün malzemeler iyice karıştırılarak harmanlanır.
- 5Kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olmalı.
- 6Lokmalar istenilen şekle getirilir, üzeri çok hafif toz tarçın ve çam fıstığı ile süslenir.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.