Kısık Ateş
Tarif

Humus Lokması Tarifi

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz nohut ile farklı tarifler yapmak mümkün. Humus Lokması tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Humus Lokması Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 111
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g çiğ beyaz nohut
80 g kuş üzümü
150 ml sızma zeytinyağı
150 g çam fıstığı
20 g toz tarçın
1 adet limonun suyu
20 g deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Nohutlar bir gece önceden bol su ile yıkanır, tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ertesi gün robottan ince olarak çekilir.
  • Kuş üzümleri ılık suda 1 saat kadar bekletilir.
  • Zeytinyağında çam fıstığı hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, süzgeçten geçirilir ve kalan yağ kullanılmak üzere bekletilir.
  • Bir karıştırma kabına; sırasıyla çekilmiş nohut, kavrulmuş çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, bekletilen zeytinyağı, limon suyu ve deniz tuzu eklenerek bütün malzemeler iyice karıştırılarak harmanlanır.
  • Kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olmalı.
  • Lokmalar istenilen şekle getirilir, üzeri çok hafif toz tarçın ve çam fıstığı ile süslenir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kabaklı Meze Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
67B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Borani Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Humus Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.