Kısık Ateş
Tarif

Hurmalı Buğday Ekmeği Tarifi

Hurmalı cevizli tam buğday ekmeği nasıl yapılır? Sağlıklı hurmalı buğday ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Mis gibi tam kıvamında ekmek tarifi!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Hurmalı Buğday Ekmeği Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 123
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tam buğday unu
2 g kaya tuzu
150 g ekşi maya
380 ml su
120 g olgun Medine hurma
80 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Tam buğday unu, tuz ve ekşi mayayı bir kapta karıştırın.
  • İçine yavaş yavaş ve karıştırarak suyu ekleyin. 15 dakika güzelce yoğurun.
  • Daha sonra hurma ve cevizleri ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
  • Ardından bir buçuk saat oda sıcaklığında, üzerini örtüp dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölüp istediğiniz formu verin. Önceden yağlanmış ekmek tavasının içine hamuru yatırın.
  • Buharlı fırını önceden 250 derecede ısıtın.
  • Hamuru fırına koyunca derecesini 230’a düşürüp yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen ekmeği tavasından çıkararak ızgara üzerinde temiz bir beze sarılı halde soğutun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Brioche (Fransız) Ekmeği Tarifi
6B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
7B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi
90 Dakika
10-12 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (13)

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Mayalı değilmi

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 02.03.2021

150 g ekşi maya kullanılıyor efendim.

Sedef Yıldız
· 18.03.2021

merhaba şefim

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Nasıl göz göz oluyor

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
BirgülÖztürk
· 03.03.2021

Benim fırınım buharlı değil, en yüksek derecesi 220 derece, ayrıca fanlı, nasıl pişirebilirim, bir formül düşünemedim.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 04.03.2021

Merhaba, fırınınızı en yüksek dereceye ayarlayın. Ekmeği yerleştirdikten sonra, sprey şişesiyle fırına su sıkın ve bir fırın kabına su koyup fırına yerleştirin. Pişme sırasında o su buhar görevi görecektir.