Tarif

İncir Dolması Tarifi

Cevizli kuru incir dolmasının tam zamanı! İncir dolması tarifi nasıl yapılır? Bol cevizli ve kaymaklı incir dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 20B
  • 53
  • Kaydet

İncir Dolması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet kuru incir
150-200 g ceviz içi
220 ml su
160 g pekmez
üzeri için Pınar Sütkrem veya kaymak
Pınar

İncir Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin sap kısımlarını kesip atın. Yumuşaması için ılık su içinde 10 dakika bekletin.
  • Bu sırada cevizleri iri kalacak şekilde dövün.
  • İncirlerden birini elinize alın. Kesmiş olduğunuz sap kısmını parmağınızla açıp içini genişletin. Ceviz ile doldurun.
  • Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Diğer incirleri de aynı şekilde doldurun.
  • Tencereye su koyun. Önce harlı ateşte kaynatın. Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerine pekmez gezdirip 5 dakika daha pişirin, ateşten alın. Soğuması için bekletin.
  • Sütkrem veya kaymak ile servis yapın.

İncir Dolması Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Haşhaşlı Revani Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
32B Görüntüleme
Cevizli Ev Sarması Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
252B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.