Tarif

İncirli Dondurma Tarifi

İçinizi ferahlatacak lezzet: taze incirli dondurma tarifi nasıl yapılır? Tamamen doğal ve pratik incirli dondurma yapımı ve püf noktaları için hemen tıklayın.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 29B
  • 44
  • Kaydet

İncirli Dondurma Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze incir
200 ml Pınar Krema
Pınar
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
50 g toz şeker
20 ml vanilya esansı
60 g bal

İncirli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve kremayı ölçerek bir karıştırma kabına alın.
  • Taze incirleri soyun ve soyduğunuz incirleri bıçak yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Toz şekeri karıştırma kabına dökerek karıştırın.
  • Vanilya esansı ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Püre haline getirdiğiniz incirleri de ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Dondurma karışımını uygun bir kaba alıp üzerini streçle örterek en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

İncirli Dondurma Tarifi Püf Noktası

*Dondurmanın kristalize olmaması için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
*6 saatin sonunda istediğiniz kıvama geldiğinde servis edin.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Kırmızı Meyveli Dondurma Tarifi
18B Görüntüleme
Pratik Vanilyalı Dondurma Tarifi
23B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.