- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
Tarif
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
Özellikle Ege bölgesinde çok tüketilen ve vazgeçilmez lezzetlerinden olan Kabak Çiçeği Dolması tarifi artık Kısık Ateş'te.
45 Dakika
8-10 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 68B
- 66
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet kabak çiçeği
180 g pirinç
100 ml zeytinyağı
4 adet kuru soğan (rendelenmiş)
20 g çam fıstığı
10 g kuş üzümü
8 g tuz
8 g tarçın
8 g yenibahar
10 g toz şeker
200 ml su
yarım demet maydanoz yaprağı (kıyılmış)
1/3 demet dereotu (kıyılmış)
1/3 demet taze nane
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçler ılık tuzlu suda 1 saat ıslatılır ve iyice yıkanıp tel süzgeçe alınır.
- 2Yayvan bir tencerede zeytinyağı orta ateşte hafifçe kızdırılır.
- 3Çam fıstıkları ilave edilir ve yarım dakika karıştırılır.
- 4Rondo'dan geçirilmiş soğanlar ilave edilerek sürekli kısık ateşte karıştırılır, soğanlar pembeleşince pirinç ilave edilir ve 5 dakika daha kavrulur.
- 5Kuş üzümü, tuz, şeker, yenibahar ve tarçın eklenir bir defa karıştırılır ve sıcak su eklenir.
- 6Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince demlenmeye bırakılır.
- 7Son olarak kıyılmış dereotu, nane ve maydanoz eklenip karıştırılır.
- 8İç harcınız hazır.
- 9Kabak çiçeklerinin, kenarlarındaki yeşil kısımlar ile ortasındaki polen kısmı yaprakları yırtmadan çıkarılır.
- 10Çiçeklerin ortasını geçmeyecek kadar harç doldurulur, çiçeğin üstte kalan uç kısımları elle fazla sıkıştırmadan katlanır, genişçe ve yayvan bir tencereye biraz yağ konulur.
- 11Doldurulan kabak çiçekleri katlanan kısımları aşağıda kalacak şekilde tencereye yatay ve bir kat olarak dizilir, dolmaların üstüne ağırlık olarak bir tabak veya kapak kapatılır.
- 12Tencereye dolmaların yüksekliğinin yarısından biraz daha az sıcak su eklenir.
- 13Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Püf Noktası
Kabak çiçeklerinin yırtılmaması için bir kap dolusu buzlu suda bekletebilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.