Tarif

Kabak Tatlısı Tarifi

Yeni yıl sofranızda misafirlerinizin ağzına layık nefis bir tatlı tarifi. Kabak tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 312B
  • 119
  • Kaydet

Kabak Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2.5 kg bal kabağı
300 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
2-3 damla limon suyu
kırık ceviz
tahin

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve orta irilikte doğranmış kabakları geniş bir tencereye yayın. Üzerine toz şekeri eşit miktarda serperek ağzı kapalı bir şekilde 1 gün bekletin. (Bu işlemi ne kadar önceden yaparsanız tatlınız o kadar lezzetli olacaktır)
  • Ertesi gün tarçın ve karanfili ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişirin.
  • Şerbetinin koyu kıvam alması için 2-3 damla limon suyu ekleyin.
  • Servis etmeden önce tatlının soğumasını bekleyin ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Cevizli İncir Dolması Tarifi
approved
45 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme
Cevizli Ev Sarması Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
143B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.