- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Karamelize Hurma & Dondurma Tarifi
Tarif
Karamelize Hurma & Dondurma Tarifi
Tereyağında karamelize edilen hurmaların doğal tatlılığı, pikan cevizinin enfes çıtırlığı ve deniz tuzunun dengeli dokunuşu… Her lokmada sıcak ve soğuk uyumunun en lezzetli hali! 😍 Üstelik sadece 5-10 dakikada hazır! Tatlı krizlerine hızlı ve etkili bir çözüm arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Tek ihtiyacınız olan bir tava, kaşık ve dondurma! 😊 Peki, karamelize hurmalı dondurma tarifi nasıl yapılır? 🍨 Bu eşsiz tarifin tüm detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın! 🤎✨

Paylaş
- 2B
- 11
- Kaydet
Karamelize Hurma & Dondurma Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet medine hurması
5 adet pikan cevizi
1-2 tutam toz tarçın
4 büyük top vanilyalı dondurma
2 tutam deniz tuzu
Karamelize Hurma & Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını bir tavada kısık ateşte eritin.
- 2Hurmaları uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve her bir hurmayı dörde bölün. Pikan cevizlerini iri parçalar halinde doğrayın.
- 3Doğradığınız hurmaları ve pikan cevizlerini erittiğiniz tereyağına ekleyin. Karıştırarak, hurmalar karamelize olup cevizler hafifçe kavrulana kadar pişirin.
- 4Tarçını ekleyip birkaç dakika daha karıştırın, ardından ocağın altını kapatın.
- 5Servis kaselerine vanilyalı dondurma toplarını yerleştirin. Üzerine karamelize hurma ve pikan cevizi karışımını ekleyin.
- 6Son olarak deniz tuzu serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Karamelize Hurma & Dondurma Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.