Kısık Ateş
Tarif

Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi

Sofrasında güzel lezzetler arayan herkes için özel bir tarif! İnce detaylarla hazırlanmış bu Gurme Kalamar ve Kaz Ciğeri Tarifi, hem deniz ürünlerinin hem de premium kaz ciğerinin mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Özel hazırlanmış kalamar dashi, leziz kalamar mürekkebi ve şifalı malzemelerle harmanlanmış, marinasyonuyla damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Yeşil bezelye püresi, taze ve canlı aromasıyla yemeğe ayrı bir dokunuş katarken, chef'in baharat karışımıyla lezzetlendirilen kaz ciğeri de adeta bir sanat eseri. Bu tarif, şık sofralarınıza farklı bir hava katacak, konuklarınızı hayran bırakacak.
90 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara
Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Bezelye Püresi için:
200 g bezelye (dondurulmuş)
50 ml Pınar Krema
Pınar
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
Kalamar Dashi için:
315 ml su
45 ml mirin
20 ml light soya sosu
3 dilim taze zencefil
2 adet lemongrass sapı (4'e bölünmüş)
1 dilim limon
6 g kuru shiitake mantarı
1 g kuru bonito flakes
1 adet kuru chili biberi
2 adet yeşil limon yaprağı
20 g kalamar mürekkebi
10 g lecithin tozu
Kalamar için:
60 g bebek kalamar
120 ml soya sosu
15 g taze zencefil (ince doğranmış)
1 adet jalapeno biberi (ince doğranmış)
30 g taze sarımsak (doğranmış)
5 ml malt sirke
Kaz Ciğeri için:
25 g kaz ciğeri (çapraz şekilde çizilmiş)
1 g kimyon
1 g rezene tohumu
1 g közlenmiş sarımsak
1 g limon kabuğu
1 g karabiber
1 g bottarga (Chef’in baharat karışımı)

Nasıl Yapılır?

  • Bezelye Püresi için: Dondurulmuş bezelyeleri çözdürüp kaynar suda haşlayın. Haşlanan bezelyeleri, kremayı ve tereyağını bir blender'a ekleyin. Karışımı pürüzsüz ve akıcı hale gelene kadar çekin. Hazırladığınız püreyi en ince tel süzgeçten geçirerek süzün. Soğutmaya bırakın ve servis öncesine kadar bekletin.
  • Kalamar Dashi için: Küçük bir tencerede suyu kaynama noktasına getirin, ardından altını kapatın. Suyun içine mirin, soya sosu, taze zencefil, lemongrass, limon dilimi, kuru shiitake mantarı, bonito flakes, chili biberi ve yeşil limon yapraklarını ekleyin. Tencerenin üzerini streç film ile kapatın ve 30 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Karışımı süzün ve kalan sıvıyı bir kaba alın. Kalamar mürekkebi ve lecithin tozunu ekleyin, ardından el blender'ı ile karıştırın.
  • Kalamar için: Soya sosu, taze zencefil, jalapeno biberi, sarımsak ve malt sirkesini bir kapta karıştırın. Bebek kalamarları bu marinasyon karışımına ekleyin ve 30 dakika boyunca marine edin. Kalamarları marinasyondan çıkarın ve önceden ısıtılmış ızgarada pişirin.
  • Kaz Ciğeri için: Baharatları (kimyon, rezene tohumu, közlenmiş sarımsak, limon kabuğu, karabiber ve bottarga) bir baharat blender'ında çekin. Kaz ciğerini bu baharat karışımıyla tatlandırın. Çapraz çizilmiş olan kaz ciğerini tavada güzelce renk alana kadar pişirin.
  • Servis: Hazırladığınız yeşil bezelye püresini tabağın tabanına eşit bir katman halinde yayın. Izgarada pişen kalamarları pürenin üzerine dikkatlice yerleştirin. Üzerine, hazırladığınız kalamar dashi sosunu dökün ve birkaç damla kalamar mürekkebi ile görsel açıdan zenginleştirin. Son olarak, pişirdiğiniz kaz ciğerini kalamarların yanına ya da üstüne yerleştirerek tabağınızı tamamlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
22B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
36B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Izgara Levrek Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Hafize Sepetci
· 29.07.2019

Eminim ki çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık sef♥️😆

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Hazal Roman
· 25.01.2020

Şef ellerine sağlık

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Aysun Seren
· 27.01.2020

😫