- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Tuzda Levrek Tarifi
Tarif
Tuzda Levrek Tarifi
Taze baharatlı ve narenciyeli: Tuzda Deniz Levreği tarifi nasıl yapılır? Fırında patates eşliğinde tuzda balık yapmanın püf noktalarına ve tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 21B
- 75
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Fırında Patates için:
1 kg taze bebek patates
20 ml zeytinyağı
2-3 tutam tuz
2 tutam karabiber
2 tutam pul biber
4-5 dal taze kekik
Tuzda Balık için:
1 kg içi temizlenmiş levrek
6-7 dal maydanoz
5-6 taze kişniş
7-8 yaprak taze fesleğen
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
1/4 adet limon kabuğu rendesi
6 adet yumurta beyazı
2 kg iri tuz
pul biber ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Fırında Patates için: Fırın kabına aldığınız patatesleri; zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiklerle harmanlayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişmeye bırakın. Pişen patatesleri tekrar baharatlar ve taze kekik yapraklarıyla lezzetlendirin.
- 2Tuzda Balık için: Maydanoz, taze kişniş ve fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Üzerine kıyılmış portakal ve limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Bu karışımla balığın içini doldurun, dilerseniz 2-3 adet defne yaprağı yerleştirin.
- 3Balığı Kaplamak için: Geniş bir kapta yumurta beyazı ve bir tutam tuzu iyice çırparak köpüklü bir kıvam almasını sağlayın.
- 4İçine yaklaşık 2 kg iri tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tuzlu harcın ne çok kuru ne de çok sıvı olmamasına dikkat edin.
- 5Kaplamaya başlamadan önce, balığın üzerine çok derin olmayacak birkaç çizik atın. Az miktarda zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirin.
- 6Fırın kabının tabanına balığa yatak olacak şekilde tuzlu harçtan yayın, üzerine balığı yerleştirip tamamını tuzlu haçla kaplayın.
- 7250-300°C’lik odun fırınında yaklaşık 20 dakika, ev tipi bir fırında 35-40 dakika pişirin.
- 8Tuzda balığı fırından aldıktan sonra, birkaç dakika dinlendirin. Balığın bulunduğu kısmın üzerindeki tuzlu harcı bir bıçak yardımıyla nazikçe ve dikkatlice kırarak kaldırın.
- 9Pişen balığı rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile aromalandırıp, az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin.
- 10Dilerseniz pişirme kabında, dilerseniz de porsiyonlayarak fırında pişmiş patatesler eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Balığı tuz ile kapladıktan sonra üzerinde delik veya çatlak olmamasına çok dikkat edin.
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?