Kısık Ateş
Tarif

Tuzda Levrek Tarifi

Taze baharatlı ve narenciyeli: Tuzda Deniz Levreği tarifi nasıl yapılır? Fırında patates eşliğinde tuzda balık yapmanın püf noktalarına ve tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 21B
  • 75
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Fırında Patates için:
1 kg taze bebek patates
20 ml zeytinyağı
2-3 tutam tuz
2 tutam karabiber
2 tutam pul biber
4-5 dal taze kekik
Tuzda Balık için:
1 kg içi temizlenmiş levrek
6-7 dal maydanoz
5-6 taze kişniş
7-8 yaprak taze fesleğen
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
1/4 adet limon kabuğu rendesi
6 adet yumurta beyazı
2 kg iri tuz
pul biber ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Fırında Patates için: Fırın kabına aldığınız patatesleri; zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiklerle harmanlayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişmeye bırakın. Pişen patatesleri tekrar baharatlar ve taze kekik yapraklarıyla lezzetlendirin.
  • Tuzda Balık için: Maydanoz, taze kişniş ve fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Üzerine kıyılmış portakal ve limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Bu karışımla balığın içini doldurun, dilerseniz 2-3 adet defne yaprağı yerleştirin.
  • Balığı Kaplamak için: Geniş bir kapta yumurta beyazı ve bir tutam tuzu iyice çırparak köpüklü bir kıvam almasını sağlayın.
  • İçine yaklaşık 2 kg iri tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tuzlu harcın ne çok kuru ne de çok sıvı olmamasına dikkat edin.
  • Kaplamaya başlamadan önce, balığın üzerine çok derin olmayacak birkaç çizik atın. Az miktarda zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirin.
  • Fırın kabının tabanına balığa yatak olacak şekilde tuzlu harçtan yayın, üzerine balığı yerleştirip tamamını tuzlu haçla kaplayın.
  • 250-300°C’lik odun fırınında yaklaşık 20 dakika, ev tipi bir fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Tuzda balığı fırından aldıktan sonra, birkaç dakika dinlendirin. Balığın bulunduğu kısmın üzerindeki tuzlu harcı bir bıçak yardımıyla nazikçe ve dikkatlice kırarak kaldırın.
  • Pişen balığı rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile aromalandırıp, az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin.
  • Dilerseniz pişirme kabında, dilerseniz de porsiyonlayarak fırında pişmiş patatesler eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Balığı tuz ile kapladıktan sonra üzerinde delik veya çatlak olmamasına çok dikkat edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Izgara Levrek Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
12B Görüntüleme
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
Salamura Sardalya Tarifi
approved
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Somon Gravlax Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Yuksel Tonguc
· 17.04.2022

Tarif icin tesekkurler. Ancak baligi alir iken tuzda pisireceginizi soylerseniz ici temizlenir ama pullari alinmaz. Pullu balik tuzda daha lezzetli olur.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 18.04.2022

Evet, almadan önce nerede kullanacağımızı mutlaka belirtmek gerekir 😊👍

mehmet mehmet
· 18.11.2024

Tarif için teşekkürler 😎

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 18.11.2024

Rica ederiz, sevgiler! 😍🙏