Tarif

Levrek Sırdağ Tarifi

Levrek Sırdağ, benim en sevdiğim balık yemeklerindendir aynı zamanda çok pratik ve lezzetlidir. Levrek sırdağ tarifi ve çok daha fazlası için videomu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 24B
  • 102
  • Kaydet

Levrek Sırdağ Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 diş sarımsak
600 g levrek
tuz, karabiber
150 g domates
1/2 demet maydanoz
10 ml limon suyu
100 ml üzüm sirkesi
Sunum için:
mikro yeşillik
karamelize limon

Levrek Sırdağ Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Slice doğranan sarımsağı tereyağında altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.
  • Balığın kılçıklarından ayıklanmış filetosunu baharatlayarak aynı tavaya iç yüzeyi altta olacak şekilde ekliyoruz.
  • Üzerine doğranmış domates, maydanoz, limon suyu ve üzüm sirkesini ilave ediyoruz.
  • Tavanın üzerini bir kapakla kapatıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pişme derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Servis etmeden önce sunum tabağına balıkla aynı tavada pişen garnitürleri yatak şeklinde yerleştiriyoruz.Üzerine fileto balığı yerleştiriyoruz.
  • Yanında karamelize limon ve mikro yeşillik ile sunuyoruz.

Levrek Sırdağ Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Somon Sayaka Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Acılı Karides Tempura Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
130B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.