- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kazandibi Tarifi
Tarif
Kazandibi Tarifi
İştahınızı kabartan nefis kazandibi tarifi! Kazandibi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 29B
- 160
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg toz şeker
150 g pirinç sübye
150 g pirinç
Nasıl Yapılır?
- 1Bir gün önceden iyice yıkanmış ve durulanmış pirinci ıslatın. Sübye hazırlamak için ıslatılmış pirinci rondodan geçirin.
- 2Süt ile şekeri ocağa alın ve kaynatmaya başlayın.
- 3Azar azar pirinç sübyesini ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
- 4Krema ve sütkremi de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 15-20 dakika kaynatmak koyulaşmasını sağlayacaktır.
- 5Hazır olan muhallebiyi geniş bir tepsiye dökün ve yaydırın.
- 6Yüksek ateşte tepsiyi çevirerek altının yanmasını sağlayın.
- 7Altı yanan kazandibini bir gün buzdolabında dinlendirmek çok daha lezzet almanızı sağlayacaktır.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?