Tarif

Kiraz Sorbe Tarifi

Kiraz Sorbe, yazın en sevilen meyvelerinden biri olan kirazın ferahlatıcı ve doğal tatlarını dondurulmuş bir tatlıya dönüştürür. Şekerle harmanlanmış taze kirazların buz gibi bir sorbeye dönüşmesiyle, serinlemek ve tatlı bir keyif yapmak çok kolay! "Kiraz sorbe nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arayanlar için, bu tarif hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 19B
  • 103
  • Kaydet

Kiraz Sorbe Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kiraz
100 ml su
100 g toz şeker

Kiraz Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kiraz çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkarın. Kolaylık olması adına çekirdekleri bir pipet yardımıyla da çıkarabilirsiniz.
  • Çekirdeklerinden ayrılmış kirazları 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş kirazları ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Kirazlı sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Kiraz Sorbe Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Ananas Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Kavun Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme
Çilek Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.