- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Sorbe Tarifleri
- Kiraz Sorbe Tarifi
Tarif
Kiraz Sorbe Tarifi
Kiraz Sorbe, yazın en sevilen meyvelerinden biri olan kirazın ferahlatıcı ve doğal tatlarını dondurulmuş bir tatlıya dönüştürür. Şekerle harmanlanmış taze kirazların buz gibi bir sorbeye dönüşmesiyle, serinlemek ve tatlı bir keyif yapmak çok kolay! "Kiraz sorbe nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arayanlar için, bu tarif hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 19B
- 103
- Kaydet
Kiraz Sorbe Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kiraz
100 ml su
100 g toz şeker
Kiraz Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kiraz çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkarın. Kolaylık olması adına çekirdekleri bir pipet yardımıyla da çıkarabilirsiniz.
- 2Çekirdeklerinden ayrılmış kirazları 1 saat buzlukta dondurun.
- 3Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
- 41 saatin sonunda donmuş kirazları ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
- 5Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- 6Kirazlı sorbeniz hazır, afiyet olsun.
Kiraz Sorbe Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.