Tarif

Köpoğlu Tarifi

Meşhur köpoğlu mezesi nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan köpoğlu tarifi ve püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında nefis köpoğlu tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 271B
  • 234
  • Kaydet

Köpoğlu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 tutam toz şeker
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak

Köpoğlu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
  • Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
  • Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
  • Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
  • Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.

Köpoğlu Tarifi Püf Noktası

*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.9
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Girit Ezmesi Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
122B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Mercimek Köftesi Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
223B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lor Mahlutu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Özge Bayülgen
· 14.10.2021

Merhaba,genel bir sorum olacak .Tariflerdeki 5 g ,3 g gibi ölçüleri nasıl ayarlamak lazım ? Mutfak terazisiyle mi ?Bir diğer sorum ;sarımsaklı tariflerde havanda dövmekten bahsediliyor.Havanımız yoksa ne iş görür ,havanın lezzete bir etkisi var mı ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 15.10.2021

Merhaba, evet mutfak terazisi her zaman elinizin altında olmalı 😇 Havanın lezzete özel olarak bir etkisi yok tamamen ezme, dövme, ufalama gibi işlemler için kullanılan bir kap.