- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Mercimek Köftesi Tarifi
Tarif
Mercimek Köftesi Tarifi
Kalabalık misafir sofralarının en sevilen lezzetlerinden Mercimek Köftesi tarifi. Mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 221B
- 527
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kırmızı mercimek
700 ml su
200 g köftelik bulgur
100 ml zeytinyağı
150 g kuru soğan
60 g domates salçası
30 g biber salçası
5 g tuz
1 tutam karabiber
pul biber
zahter
kimyon
kuru nane
1 demet maydanoz
4 dal taze soğan
4 yaprak taze fesleğen
40 g nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
- 1Mercimeği bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyin. Ocağa alıp pişirmeye bırakın.
- 2Mercimekler yumuşayıp tam suyunu çekmeye yakın bulguru ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp ocaktan alın ve bulguru şişmesi için dinlendirin.
- 3Diğer taraftan tavaya zeytinyağı koyup küp doğranmış kuru soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye yakın salçaları ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın.
- 4Maydanoz, taze soğan ve fesleğenleri incecik doğrayın.
- 5Şişen mercimekli bulguru bir tepsiye dökün. Tavadaki soğan salça karışımını üzerine ilave edin.
- 6Son olarak nar ekşisi ve doğranmış yeşillikleri de ekleyip köfte yoğurur gibi harmanlayın.
- 7Hazır olan mercimekli köfteyi elinizle sıkıp şekil vererek servis tabağına alın. Bol yeşillik ve turşu ile servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını sık sık tadarak damak zevkinize göre ayarlayın.
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.8
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?