Tarif

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı ıspanak çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 76B
  • 84
  • Kaydet

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g ıspanak (yıkanmış, ayıklanmış)
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g zeytinyağı
20 g un
1 litre tavuk suyu
120 ml Pınar Krema
Pınar
çekilmiş tane karabiber
tuz

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce kıyılan kuru soğan ve sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Pembeleşmeye başladığında gelişi güzel doğranan ıspanaklar eklenir ve kavrulur.
  • Daha sonra un ilave edilir ve kokusu gidene kadar kavrulmaya devam edilir. Renk almaya başladığında çekilmiş karabiber ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından sıcak tavuk suyu azar azar eklenerek topaklanmaması için karıştırılır. Orta ateşte pişirilmeye bırakılır.
  • Krema, kıvam almaya başlayan çorbaya azar azar eklenir ve 3-4 dakika daha pişirilir.
  • Ocaktan alınan çorba bir el blenderi ile çekilir. Çekilen çorba kaynatılmadan 5 dakika daha pişirilir ve servise hazır hale getirilir.
  • Sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Havuç Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi
172B Görüntüleme
Sucuklu Tarhana Çorbası Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Serhat Toprak
· 05.04.2019

Oytun şefim aynı reçeteyi ıspanak yerine başka bir sebze ile yapabilir miyiz?