Kısık Ateş
Tarif

Kuru Cacık Tarifi

Ferah kuru cacık tarifi: Kuru cacık nasıl yapılır? Şipşak hazırlayabileceğiniz, leziz bir meze tarifi! Kuru cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Kuru Cacık Tarifi
Paylaş
  • 90B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g süzme yoğurt
2-3 adet badem (küçük) salatalık
2 diş sarımsak
5 g sirke
1/4 demet dereotu
2 dal taze nane
yeteri kadartuz
15 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları güzelce yıkayıp, kurulayın. İster kabuklarını soyarak isterseniz de kabuklu olarak rendenin ince tarafıyla rendeleyip iyice suyunu sıkın. Ardından bir tülbetin içine alıp ağzını bağlayarak bohça şeklini verin. Bir süzgecin içerisine alıp en az 1 saat kalan suyunu salmasını sağlayın.
  • Kabukları soyulmuş sarımsakları bir tutam tuzla havanda ezin.
  • Geniş bir kaba süzme yoğurdu alın. Üzerine suyu sıkılmış salatalıkları, ezilmiş sarımsakları, sirkeyi, kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin. Son olarak tuzunu ayarlayıp hafifçe karıştırın.
  • Ardından üzerini streç filmle kapatıp 1-2 saat buzdolabında dinlenmesini sağlayın.
  • Hazır olan kuru cacığın üzerine az zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.1
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Enginarlı Humus Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
20B Görüntüleme
Kinoalı Enginar Tarifi
approved
35 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kabaklı Meze Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
67B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.