Tarif

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Pratik tatlı tariflerinde bugün! Kayısı tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 41
  • Kaydet

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g gün kurusu kayısı
500 ml içme suyu
210 g toz şeker
Pınar Sütkrem
Pınar
ceviz veya Antep fıstığı

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini akıtın.
  • Bu sudan çıkarıp 500 ml temiz içme suyuna koyun. Yarım saat bekletin.
  • Şişen kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edip kaynatın.
  • Kaynayan şuruba şişen kayısıları ilave edin. Kısık ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kayısılar soğuyunca sütkrem, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Tulumba Tatlısı Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
36B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
İncir Dolması Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Halka Tatlısı Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
155B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.