Tarif

Kuru Sebze Dolması Tarifi

Zeytinyağlı karışık sebze dolması tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
10-12 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Kuru Sebze Dolması Tarifi
Paylaş
  • 27B
  • 162
  • Kaydet

Kuru Sebze Dolması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet patlıcan kurusu
15 adet biber kurusu
10 adet kabak kurusu
2 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
2 adet domates
350 g pirinç
1 demet kıyılmış maydanoz
1 demet kıyılmış taze nane
100 g nar ekşisi
215 g zeytinyağı
30 g domates salçası
30 g tatlı biber salçası
20 g acı biber salçası
15 g kuru nane
5 g karabiber
5 g kaya tuzu

Kuru Sebze Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları 10 dakika, biber ve kabakları 5 dakika bol suda haşlayıp süzün.
  • Soğan, sarımsak ve domatesi yemeklik doğrayın.
  • Pirinci güzelce yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine doğranan sebzeleri, yeşillikleri ve tüm malzemeyi ekleyin.
  • Harcınızı güzelce karıştırın ve tadına bakın. Biraz tuzlu ve ekşi olmalı.
  • Hazırladığınız harcı dolmalık kuru sebzelerin 2/3’ü dolacak şekilde doldurun.
  • Tencerenin tabanına maydanoz ve taze nanenin saplarını yerleştirin. Üzerine önce doldurulmuş patlıcanları, sonra biberi ve en son da kabakları yerleştirin.
  • Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirip üzerine çıkacak kadar su doldurun.
  • Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Bu şekilde 60 dakika pişirin. Altını kapatıp üzerindeki tabağı alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Kuru Sebze Dolması Tarifi Püf Noktası

*Bu tarifi kullanarak taze sebzeyle de dolma yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Etli Yaprak Sarması Tarifi
120 Dakika
4-6 Kişilik
129B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Capuns Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Muhammed Emin Soydan

Şefim Maraşta kuru Salatalık dolması yapıyorlarmış bugün öğrendim

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

👏👏

Derya Safi
· 02.12.2020

Çok lezzetli oldu, teşekkürler paylaşımınız için 😊

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Afiyetler olsun 😊