Tarif

Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi

Doğanın en özel mantarlarından biri olan kuzu göbeği mantarı, nefis kavurma tarifiyle sofralarınıza geliyor! Zeytinyağında sotelenen mantarlar, soğan ve biberlerle buluşarak eşsiz bir aromaya kavuşuyor. Kuzu göbeği mantarı kavurması, ister ana yemek olarak ister et ve sebze yemeklerinin yanında mükemmel bir eşlikçi! Peki, kuzu göbeği mantarı kavurması tarifi nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar…🍄✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere
Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 6
  • Kaydet

Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuzu göbeği mantarı
50 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
½ adet kapya biber
½ adet yeşil biber
4 diş sarımsak
½ adet limon suyu
3-4 tutam tuz
1-2 tutam karabiber

Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuzu göbeği mantarlarını yıkayın ve fazla suyunu süzün. Mantarları iri parçalar halinde doğrayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış mantarları ekleyin ve orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
  • İnce doğranmış kuru soğan, kapya biber ve yeşil biberi mantarların üzerine ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları ezin ve sebzelerin üzerine ekleyerek soteleyin. Ardından limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra sıcak olarak servis edin. Kuzu göbeği mantarı kavurması servise hazır, afiyet olsun!

Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi Püf Noktası

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Dolgulu Fırınlanmış Mantar Tarifi
17B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Bakla Kabuğu Kızartması Tarifi
16B Görüntüleme
Susamlı Mücver Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.