- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi
Tarif
Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi
Doğanın en özel mantarlarından biri olan kuzu göbeği mantarı, nefis kavurma tarifiyle sofralarınıza geliyor! Zeytinyağında sotelenen mantarlar, soğan ve biberlerle buluşarak eşsiz bir aromaya kavuşuyor. Kuzu göbeği mantarı kavurması, ister ana yemek olarak ister et ve sebze yemeklerinin yanında mükemmel bir eşlikçi! Peki, kuzu göbeği mantarı kavurması tarifi nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar…🍄✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 1B
- 6
- Kaydet
Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuzu göbeği mantarı
50 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
½ adet kapya biber
½ adet yeşil biber
4 diş sarımsak
½ adet limon suyu
3-4 tutam tuz
1-2 tutam karabiber
Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu göbeği mantarlarını yıkayın ve fazla suyunu süzün. Mantarları iri parçalar halinde doğrayın.
- 2Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış mantarları ekleyin ve orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
- 3İnce doğranmış kuru soğan, kapya biber ve yeşil biberi mantarların üzerine ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- 4Sarımsakları ezin ve sebzelerin üzerine ekleyerek soteleyin. Ardından limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- 5Ocaktan aldıktan sonra sıcak olarak servis edin. Kuzu göbeği mantarı kavurması servise hazır, afiyet olsun!
Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi Püf Noktası

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.