Tarif

Mantar Sos Tarifi

Her lezzeti daha da güzelleştirecek mantar sos tarifi... Yapması pratik, herkesin çok seveceği mantar sos tarifi nasıl yapılır gelin birlikte bir göz atalım.
15 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Kısık Ateşte
Mantar Sos Tarifi
Paylaş
  • 72B
  • 38
  • Kaydet

Mantar Sos Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g mantar
25 ml sıvı yağ
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g un
60 ml su
1-2 tutam karabiber
1-2 tutam tuz
10 g ince kıyılmış maydanoz

Mantar Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarların saplarını ayırın ve baş kısımlarını nemli bez ile silin.
  • Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesin.
  • Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavurun (yaklaşık 2-3 dakika).
  • Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırın.
  • 5-6 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyin.
  • Su ile unu açıp kremalı mantara ilave edin.
  • 2-3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
  • Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  • Sosu sıcakken servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Frenk Soğanlı Ekşi Kremalı Salata Sosu Tarifi
24B Görüntüleme
Mayonez Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Zeytinyağı Nar Ekşisi Sos Tarifi
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.