- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Mastave Tarifi
Tarif
Mastave Tarifi
Osmanlı mutfağının ilk soğuk yemeği olarak bilinen Mastave tarifiyle karşınızdayız! “Mastave nedir?”, “Nasıl yapılır?”, “Hangi malzemelerle hazırlanır?” gibi soruların yanıtlarını bu tarifte detaylarıyla bulabilir, adım adım açıklamalı anlatımla kolayca hazırlayabilirsiniz.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 26B
- 160
- Kaydet
Mastave Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı yaprağı
60 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
15 g çörek otu
Mastave Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Pazı yapraklarını güzelce yıkayın, sap kısımlarını ayıklayın ve orta irilikte doğrayın.
- 2Orta boy bir tencerede su kaynatın içerisine bir tutam tuz atın.
- 3Tuzlu kaynar suya pazıları ekleyip, 4-5 dakika haşlayın.
- 4Haşlanan pazı yapraklarını bir süzgece alın ve suyunu iyice süzdürün.
- 5Bir tavada zeytinyağını ısıtın, brunoise doğradığınız soğanları kavurun ve kenara alın.
- 6Süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 7Haşlanan pazı yaprakları ve kavrulmuş soğanı karıştırarak güzel bir servis tabağına alın.
- 8Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve çörek otunu serpiştirin.
- 9Son dokunuş olarak üzerine zeytinyağı gezdirerek servise hazır hale getirin. Benim tabak tercihim; Kütahya Porselen Teos Serisi!
Mastave Tarifi Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/teos-24-prc-ymk-seti-krem-rf-nano-dg75 adresinden ulaşabilirsiniz!

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.