Tarif

Mastave Tarifi

Osmanlı mutfağının ilk soğuk yemeği olarak bilinen Mastave tarifiyle karşınızdayız! “Mastave nedir?”, “Nasıl yapılır?”, “Hangi malzemelerle hazırlanır?” gibi soruların yanıtlarını bu tarifte detaylarıyla bulabilir, adım adım açıklamalı anlatımla kolayca hazırlayabilirsiniz.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 26B
  • 160
  • Kaydet

Mastave Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı yaprağı
60 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
15 g çörek otu

Mastave Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını güzelce yıkayın, sap kısımlarını ayıklayın ve orta irilikte doğrayın.
  • Orta boy bir tencerede su kaynatın içerisine bir tutam tuz atın.
  • Tuzlu kaynar suya pazıları ekleyip, 4-5 dakika haşlayın.
  • Haşlanan pazı yapraklarını bir süzgece alın ve suyunu iyice süzdürün.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, brunoise doğradığınız soğanları kavurun ve kenara alın.
  • Süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Haşlanan pazı yaprakları ve kavrulmuş soğanı karıştırarak güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve çörek otunu serpiştirin.
  • Son dokunuş olarak üzerine zeytinyağı gezdirerek servise hazır hale getirin. Benim tabak tercihim; Kütahya Porselen Teos Serisi!

Mastave Tarifi Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/teos-24-prc-ymk-seti-krem-rf-nano-dg75 adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Portakallı Kereviz Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
173B Görüntüleme
Pazı Kavurması Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.