- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Mevsim Salatası Tarifi
Tarif
Mevsim Salatası Tarifi
Mevsim salatası, taze yeşillikler, havuç, lahana ve maydanozun bir araya gelerek oluşturduğu sağlıklı ve besleyici bir salata tarifidir. Zeytinyağı, limon suyu ve sirkeden elde edilen özel sosuyla lezzetini zirveye taşır. Bu salata, her mevsimde tüketebileceğiniz ve sofralarınıza tazelik katacak bir seçenektir. Özellikle diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal olan mevsim salatası, düşük kalorili ve vitamin dolu bir alternatiftir. Mevsim salatası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla pratik salata tarifi…
15 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 13B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g mevsim yeşillikleri
1-2 adet havuç
1/4 adet mor lahana
1/4 demet maydanoz
30 ml zeytinyağı
15 ml limon suyu
10 ml elma sirkesi
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Mevsim yeşilliklerini yıkayın ve kurulayın. Kuruladıktan sonra bir karıştırma kabına alın.
- 2Havuçları rendeleyin ve karıştırma kabına ekleyin.
- 3Mor lahanayı ince ince doğrayın. Doğradığınız lahanayı bir kapta sirke ve tuzla karıştırarak bekletin.
- 4Maydanozları iri doğrayın ve karıştırma kabına ekleyin.
- 5Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
- 6Beklettiğiniz mor lahanayı diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına ekleyin. Hazırladığınız sosu da ilave ederek tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
- 7Salatayı servis tabağına alın ve servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!
Püf Noktası
•Mor lahanayı sirke ve tuzla bekletmek, lahananın yumuşamasını ve daha lezzetli olmasını sağlar.
•Salatanızı servis etmeden önce buzdolabında kısa bir süre bekletebilirsiniz, böylece daha ferah bir tat elde edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.