Tarif

Mochi Tarifi

Japon tatlısı Mochi, Japon mutfağının en özel tatlılarından biri olup hafif, yumuşak ve çiğnenebilir dokusuyla tatlı severlerin favorisi haline gelmiştir. Pirinç unu ile hazırlanan mochi hamuru peki, evde nasıl yapılır? Mochi hamurunun püf noktaları nelerdir? Bu tarifte adım adım mochi yapımını öğrenebilir, dilerseniz iç harcını vanilyalı pastacı kreması veya farklı meyve püreleriyle zenginleştirebilirsiniz. İşte en kolay ve lezzetli ev yapımı mochi tarifi!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 2B
  • 10
  • Kaydet

Mochi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 ml Pınar Süt
Pınar
100 g yapışkan pirinç unu
30 g mısır nişastası
30 g toz şeker
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
İç Dolgusu için: pastacı kreması, hindistan cevizi kreması, mango püresi, orman meyvesi püresi, dondurma vs.

Mochi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mochi hamuru için, bir tencereye süt, yapışkan pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyin. Bir çırpıcı ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın ve ocağa alın.
  • Kısık ateşte bir spatula yardımıyla alttan yukarıya doğru hamur kıvamına gelene kadar karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.Hamur kıvam almaya başladığında tereyağını ekleyin ve iyice yedirene kadar karıştırmaya devam edin. Hamur elastik hale gelip toparlandığında ocaktan alın ve ılık hale gelmesi için dinlendirin.
  • Mochi hamurunu şekillendirmek için, hafif ılıyan hamuru bir tezgaha alın ve elinizle toparlayın. Üzerine bir miktar pirinç unu, pudra şekeri ve nişasta serpin.
  • Hamuru küçük bezelere ayırın ve her bir parçayı elinizle veya hafifçe merdane kullanarak yuvarlak ve çok ince olmayacak şekilde açın.
  • İç dolgusunu rahat koyabilmek için, küçük bir kasenin içine biraz pudra şekeri, nişasta ve pirinç unu serpin. Açtığınız mochi hamurunu kaseye yerleştirin. Bu aşamada dilediğiniz iç dolguyu da hazır edin. Tercihinize göre pastacı kreması, hindistan cevizi kreması, mango püresi, orman meyvesi püresi veya dondurma ile doldurun.
  • Hamurun yapışması için kenarlarına hafifçe su sürün ve uçlarını yukarı doğru toplayarak kapatın. Her biri için aynı işlemi uygulayın.
  • Tüm mochileri hazırladıktan sonra güzel bir servis tabağına alın. Üzerlerini hindistan cevizi veya meyve parçalarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mochi Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

  • Meyve püresi hazırlamak için: 1 kg meyve püresine, 4 g agar agar ekleyerek kıvamlı bir dolgu elde edebilirsiniz.
  • Pastacı kreması tarifi için: Buraya tıklayın!
  • Mochi’yi farklı renklerde yapmak için gıda boyası veya doğal renklendiriciler kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Muzlu Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
15B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Cookie Sufle Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.