- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Mochi Tarifi
Tarif
Mochi Tarifi
Japon tatlısı Mochi, Japon mutfağının en özel tatlılarından biri olup hafif, yumuşak ve çiğnenebilir dokusuyla tatlı severlerin favorisi haline gelmiştir. Pirinç unu ile hazırlanan mochi hamuru peki, evde nasıl yapılır? Mochi hamurunun püf noktaları nelerdir? Bu tarifte adım adım mochi yapımını öğrenebilir, dilerseniz iç harcını vanilyalı pastacı kreması veya farklı meyve püreleriyle zenginleştirebilirsiniz. İşte en kolay ve lezzetli ev yapımı mochi tarifi!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 2B
- 10
- Kaydet
Mochi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g yapışkan pirinç unu
30 g mısır nişastası
30 g toz şeker
İç Dolgusu için: pastacı kreması, hindistan cevizi kreması, mango püresi, orman meyvesi püresi, dondurma vs.
Mochi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Mochi hamuru için, bir tencereye süt, yapışkan pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyin. Bir çırpıcı ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın ve ocağa alın.
- 2Kısık ateşte bir spatula yardımıyla alttan yukarıya doğru hamur kıvamına gelene kadar karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.Hamur kıvam almaya başladığında tereyağını ekleyin ve iyice yedirene kadar karıştırmaya devam edin. Hamur elastik hale gelip toparlandığında ocaktan alın ve ılık hale gelmesi için dinlendirin.
- 3Mochi hamurunu şekillendirmek için, hafif ılıyan hamuru bir tezgaha alın ve elinizle toparlayın. Üzerine bir miktar pirinç unu, pudra şekeri ve nişasta serpin.
- 4Hamuru küçük bezelere ayırın ve her bir parçayı elinizle veya hafifçe merdane kullanarak yuvarlak ve çok ince olmayacak şekilde açın.
- 5İç dolgusunu rahat koyabilmek için, küçük bir kasenin içine biraz pudra şekeri, nişasta ve pirinç unu serpin. Açtığınız mochi hamurunu kaseye yerleştirin. Bu aşamada dilediğiniz iç dolguyu da hazır edin. Tercihinize göre pastacı kreması, hindistan cevizi kreması, mango püresi, orman meyvesi püresi veya dondurma ile doldurun.
- 6Hamurun yapışması için kenarlarına hafifçe su sürün ve uçlarını yukarı doğru toplayarak kapatın. Her biri için aynı işlemi uygulayın.
- 7Tüm mochileri hazırladıktan sonra güzel bir servis tabağına alın. Üzerlerini hindistan cevizi veya meyve parçalarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mochi Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
- Meyve püresi hazırlamak için: 1 kg meyve püresine, 4 g agar agar ekleyerek kıvamlı bir dolgu elde edebilirsiniz.
- Pastacı kreması tarifi için: Buraya tıklayın!
- Mochi’yi farklı renklerde yapmak için gıda boyası veya doğal renklendiriciler kullanabilirsiniz.

Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.