Tarif

Musakka Tarifi

Kıymalı musakka nasıl yapılır? Patlıcanların acısını almak için ne yapmalısınız? Kıymalı harcı lezzetlendirmek için hangi baharatlar kullanılmalı? İşte tüm detayları ve püf noktalarıyla nefis musakka tarifi!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Musakka Tarifi
Paylaş
  • 92B
  • 132
  • Kaydet

Musakka Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patlıcan
3 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
300 g kıyma
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
yeteri kadar tuz ve karabiber
3 adet olgun domates
200 g haşlanmış nohut
kıyılmış maydanoz

Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun. 2-3 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra suyunu elinizle sıkarak aldırın.
  • Bol kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak bekletin.
  • Soğanları incecik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve renk alana kadar kavurun.
  • İnce doğranmış biber ve sarımsağı ilave edin. Tuzunu karabiberini ekleyin.
  • Onun da üzerine domatesi küp küp doğrayın. Domates hafif suyunu çekene kadar pişirin.
  • Haşlanmış nohutları ilave edin.
  • Bir tepsiye bir sıra kızartmış olduğunuz patlıcanlardan dizin. Üzerine bir kat kıymalı harç koyun.
  • Bu şekilde en üstte kıymalı harç kalacak şekilde tepsiye kat kat dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edin.

Musakka Tarifi Püf Noktası

Mükemmel Musakka İçin Püf Noktaları 🌟

1️⃣ Patlıcanın acısını alın: Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletip durulayarak acılığını giderin ve daha hafif bir tat elde edin.

2️⃣ Fazla yağı önleyin: Patlıcanları kızartmak yerine fırında hafifçe yağlayarak pişirebilir veya tavada az yağ ile mühürleyebilirsiniz. Böylece yemeğiniz daha hafif olur.

3️⃣ Kıymalı harcı lezzetlendirin: Kıymayı önce kendi yağında kavurun, ardından soğan, sarımsak ve baharatları ekleyerek aromasını artırın.

4️⃣ Sosu ihmal etmeyin: Musakkanın daha sulu ve lezzetli olması için domates sosuna biraz su veya et suyu ekleyerek pişirin. Sosun kıvamını fazla koyu yapmamaya özen gösterin.

5️⃣ Dinlendirme süresi önemli: Musakkayı ocaktan veya fırından aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin. Böylece lezzetler birbirine karışır ve kıvamı daha güzel olur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yöresel Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
113B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
48B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kokoreç Beğendi Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Birsen Yel
· 03.06.2020

Bu ölçüye ne kadar kıyma acaba? teşekkürler..