- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
Tarif
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
Klasik imambayıldı tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ekşili imambayıldı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 15B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet patlıcan
6 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
40 g domates salçası
2 adet domates
2 tutam tuz
20 g toz şeker
2 tutam beyaz biber
1'er adet sarı ve kırmızı biber
Üzeri için:
sızma zeytinyağı
nar ekşisi sos
taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları alacalı soyun ve istediğiniz küçüklükte kesin. Dolduracağınız yerini ortasından bıçakla yarıp yağda kızartın.
- 2Diğer yandan söğüşlük doğradığınız soğanları orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğanı soteledikten sonra dilim dilim doğranan sarımsağı, salçayı ve rendelenen domatesleri ekleyin.
- 3Soğanlar tam pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, beyaz biber ekleyip tadını kontrol edin ve soğumaya bırakın.
- 4İçlerini yardığınız patlıcanlara harcı doldurun. İmambayıldının üzerine sarı ve kırmızı biberleri de jülyen olacak şekilde doğrayın ve 160 derece fırında renk almasını sağlayın.
- 5Fırından çıkardığınız imambayıldıyı soğutun.
- 6Tatlı kaşığıyla üzerine sızma zeytinyağı ve nar ekşisi sos gezdirip aromasını artırın. Taze kekik dallarıyla süsleyin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.