Tarif

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi

Klasik imambayıldı tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ekşili imambayıldı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 96
  • Kaydet

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet patlıcan
6 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
40 g domates salçası
2 adet domates
2 tutam tuz
20 g toz şeker
2 tutam beyaz biber
1'er adet sarı ve kırmızı biber
Üzeri için:
sızma zeytinyağı
nar ekşisi sos
taze kekik

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun ve istediğiniz küçüklükte kesin. Dolduracağınız yerini ortasından bıçakla yarıp yağda kızartın.
  • Diğer yandan söğüşlük doğradığınız soğanları orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğanı soteledikten sonra dilim dilim doğranan sarımsağı, salçayı ve rendelenen domatesleri ekleyin.
  • Soğanlar tam pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, beyaz biber ekleyip tadını kontrol edin ve soğumaya bırakın.
  • İçlerini yardığınız patlıcanlara harcı doldurun. İmambayıldının üzerine sarı ve kırmızı biberleri de jülyen olacak şekilde doğrayın ve 160 derece fırında renk almasını sağlayın.
  • Fırından çıkardığınız imambayıldıyı soğutun.
  • Tatlı kaşığıyla üzerine sızma zeytinyağı ve nar ekşisi sos gezdirip aromasını artırın. Taze kekik dallarıyla süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
18B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
75B Görüntüleme
Kaşkarikas Tarifi
approved
35 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.