- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
Sebze ile kebabın eşsiz uyumu! Damak çatlatan bir lezzet Patlıcanlı Doruk Kebap tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 17B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g yağlı kebap kıyması
4 adet kemer patlıcan
2 adet dolmalık biber
2 diş sarımsak
50 g kırık Antep fıstığı
20 g tuz
5 g karabiber
20 g zeytinyağı
5 adet çöp şiş tahtası
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların iki tanesini ayırıp geri kalanını biberle birlikte közleyin. Kalan patlıcanları uzunlamasına kesip, bir fileto bıçağı yardımıyla uzun ince şeritler oluşturun.
- 2Kıymanın içine tuz, karabiber, kaşar rendesi ve Antep fıstığını atıp yoğurma işlemine başlayın.
- 330 gramlık toplar alarak kestiğiniz patlıcanları kebaplara sarın. 6 adetlik gruplar halinde çöp şişlere takın.
- 4Fazla harlı olmayan bir ızgarada pişirip, közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberleri soyup küp şeklinde doğrayın.
- 5İçine ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip, ızgara edilmiş kebapları çöp şişlere alın ve patlıcan salatasını tabaklara bölüştürüp servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.