Tarif

Pişi Tarifi

Pişi, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı isimlerle karşımıza çıkan ama her şekilde lezzetine doyum olmayan bir hamur işidir. Pişi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Kızartma
Pişi Tarifi
Paylaş
  • 111B
  • 196
  • Kaydet

Pişi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g yaş maya
200 ml su
250 ml Pınar Süt
Pınar
35 g toz şeker
15 g tuz
750 g un
200 ml ayçiçek yağı

Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin.
  • Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra kızartmalık sıvı yağını bir tavada kızdırın.
  • Ellerinizi hafif bir şekilde yağlayın ve hamurdan 50’şer gr’lık bezeler koparıp şekil verin.
  • Yavaşça kızgın yağa bırakarak, pişilerinizin her iki yüzünü de kızartın.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Pişi Tarifi Püf Noktası

*Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.
*Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Boşnak Mantısı Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
36B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
2B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lalanga Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
47B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Sümeyye Aydın
· 21.03.2024

Birebir bir tarif çok güzel oldu sadece tuzu az geldi bize

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Elinize sağlık. Sevgiler 🙏🌸