- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi
Tarif
Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi
Sevgililer Günü'nde sevdiklerinize hem göz alıcı hem de lezzet dolu bir sürpriz yapmak ister misiniz? Kalp şeklindeki bu çıtır milföyler, vişne marmeladının enfes aromasıyla buluşarak romantik bir tat sunuyor. Üstelik yapımı son derece pratik! Tarçınlı şekerle lezzetlenen bu hafif atıştırmalık, özel günlerinize hem tatlı bir dokunuş hem de şıklık katacak. Peki, marmelat dolgulu milföy nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

Paylaş
- 2B
- 12
- Kaydet
Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Donuk milföy hamurlarını tezgaha alıp 5 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- 2Fırını 200°C’ye ayarlayıp ısıtın.
- 3Kalpli bir kurabiye kalıbı kullanarak milföylerden kalp şeklinde parçalar kesin.
- 4Kesilen kalplerin yarısını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin ortasına 1 tatlı kaşığı kadar vişne marmeladı koyun. Kenarlarına yumurta beyazı sürün ve diğer kalpli milföy hamurlarıyla üzerlerini kapatın.
- 5Kenarlarını çatal yardımıyla hafifçe bastırarak iyice yapışmalarını sağlayın.
- 6Üzerlerine tekrar yumurta beyazı sürüp toz şeker ve tarçın serpiştirin.
- 7Önceden ısıtılmış 200°C fırında 12-14 dakika, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
- 8Sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.
Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.