Tarif

Zeytinli Domatesli Poğaça Tarifi

Hem kahvaltı, hem çay saati için ikramlık olarak düşünülebilecek bir tarif. Zeytinli domatesli poğaça nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Zeytinli Domatesli Poğaça Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 19
  • Kaydet

Zeytinli Domatesli Poğaça Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
30 g yaş maya
190 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
30 g margarin
30 g toz şeker
30 g tuz
1 adet yumurta
Harcı için:
100 g zeytin ezmesi
2-3 adet domates
30 g ceviz içi

Zeytinli Domatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için: unu bir kaba eleyin ve ortasını çukurlaştırın.
  • İçerisine mayayı, ılık sütü ekleyerek mayayı eritin.
  • Mayanın üzerine un eleyerek bekletin.
  • Bir tavada margarini eritin, soğuduktan sonra şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip dinlendirdiğiniz hamurla karıştırın.
  • Hamurun üzerini örtün ve iki katı kabarıncaya kadar bekleyin.
  • Bu esnada iç harcını hazırlayın. Zeytin ezmesi ve cevizi karıştırın. Domatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp avucunuzun içinde bastırarak ortası çukur olacak biçimde yayvan bir şekil aldırın.
  • Üzerlerine bir domates dilimi ve bir kaşık zeytinli harçtan koyun.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
24B Görüntüleme
Anne Poğaçası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mayalı Poğaça Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
46B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.