- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Pots de Creme Tarifi
Tarif
Pots de Creme Tarifi
Fransız klasiklerinden Pots de Creme tarifi ile karşınızdayım...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 27B
- 213
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet yumurta sarısı
150 g toz şeker
150 g bitter çikolata
4 g portakal kabuğu rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ve kremayı birbirine karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
- 2Bir mayonez tenceresinde veya karıştırma kabında, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- 3Kaynamış olan süt ve krema birleşimine yavaş yavaş beyazlaşan karışımı ekleyin, iyice karıştırın.
- 4Bitter çikolata ve portakal rendesini de kaynayan tencereye ilave edin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
- 5Çikolata eridiğinde tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- 6Soğuma işleminin ardından üzerinde oluşan köpükleri temizleyin ve geri kalan malzemeyi kaselere doldurun.
- 7Bir fırın tepsisine kaseleri yerleştirin, tepsinin içerisine kaselerin çeyreği kadar su doldurun.
- 8Benmari usulü ile önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1-1,5 saat kadar pişirin.
- 9Fırınlama işleminin ardından, kaseleri çıkartın ve soğutun.
- 10Oda sıcaklığına gelen kaseleri 8 saat buzdolabında dinlendirin.
- 11Son olarak, servise hazır olan Pots De Creme’lerinizin üzerini krema ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis edin.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik