- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
Tarif
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
Sofranızı renklendirecek biberli piliç sote tarifi... Sebzeli piliç sote tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1 diş sarımsak
yeteri kadar karabiber
5 g toz kırmızı biber
1 tutam kekik
1-2 tutam tuz
20 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, üzerine çok az karabiber, kırmızı biber, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilerek harmanlayın ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dakika dolapta dinlendirin.
- 2Bu arada soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Biberleri istenilen ölçüde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
- 3Yemeklik doğradığınız soğanları tereyağı ve zeytinyağı ile hafif pembeleştirin.
- 4Sarımsağı da ilave edip biraz çevirin ve tavuk etlerini ekleyin. Harlı ateşte tavuk etleri pembeleşene kadar sık sık çevirerek veya tavayı sürekli sallayarak sotelenmelerini sağlayın.
- 5Doğranmış biberleri ekleyin.
- 6Tuz, karabiber ve kırmızı biberini damak zevkinize göre ayarlayıp kremayı da ilave edin. Biraz daha çevirin kekiğini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.