- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Baharatlı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi
Tarif
Baharatlı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi
Enfes kokulu sulu tavuk göğsünün dolma hali.
60 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava, Haşlama
Paylaş
- 15B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğsü
4-5 dal taze biberiye
1 demet fesleğen
1 demet taze nane
5 g taze çekilmiş karabiber
10 g tuz
15 g toz kırmızı biber
50 g galeta unu
3-4 adet arpacık soğan
40 ml zeytinyağı
Garnitür için:
1 adet pancar
2 adet patates
2 adet havuç
4-5 adet arpacık soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk göğsünü fileto bıçağı kullanarak açın. Buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltin.
- 2İnce doğranmış taze biberiye, taze fesleğen, taze nane, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, galeta unu, kıyılmış soğan ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
- 3Hazırladığınız karışımı incelttiğiniz tavukların orta kısımlarına koyarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
- 4Önce streç filme, ardından alüminyum folyoya sararak kaynayan su içerisinde 20 dakika haşlayın.
- 5Garnitür olarak; pancar, patates ve havucun kabuklarını soyun ve eşit boylarda doğrayın. Kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlayın.
- 6Haşlanmış sebzeleri az miktarda zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve tavuk göğsünün yanında servis edin. Afiyet olsun.
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.