- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
Tarif
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
Hem görsel anlamda hem lezzet anlamında farklılık gösterebileceğiniz tavuk tarifi. Fırında kinoalı sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 18B
- 131
- Kaydet
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
2 adet sarı mini kabak
2 dal pırasa
30 g bezelye
20 g badem
420 ml badem sütü
10 g chia tohumu
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etlerini yağsız olarak ızgara tavada ikişer dakika mühürleyin.
- 2Tavuk etlerini mühürledikten sonra demir döküm fırın kabına aktarın.
- 3Kabak ve pırasaları fotoğrafta gördüğünüz şekilde kestikten sonra fırın kabına aktarın.
- 4Bezelyeleri, kuru bademi, badem sütünü ilave edin.
- 5Badem sütü için: 1 kase çiğ bademi 3 bardak süte bir gece önceden ıslatın ve kabuklarını soyun. Blender’da yaklaşık 3 dakika çekin ardından tülbentle süzün, badem sütünüz hazır.
- 6En son chia tohumunu serpin.
- 7Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.
- 8Fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis yapın.
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi Püf Noktası
*Badem sütü yerine, Hindistancevizi sütü veya laktozsuz süt kullanabilirsiniz.
Enerji: 286 kalori
Karbonhidrat: 19,5 g
Protein: 23,5 g
Yağ: 13,2 g
Lif: 1,9 g

Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?