Kısık Ateş
Tarif

Rize Helvası Tarifi

Helva dünümüzde, bugünümüzde olduğu gibi yarınlarımızda da olmaya devam edecektir. Rize helvası nasıl yapılır? Rize helvası tarifinin püf noktaları nelerdir?
130 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Rize Helvası Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 60
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
450 g un
100 g toz fındık
220 g pudra şekeri
80 g ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Çok kısık ateşte, tereyağı ve un yaklaşık olarak 2 saat kavrulur.
  • Kavurma işlemi bittikten sonra ocağın altı kapatılır, toz fındıklar eklenir ve yanmaması için hızlıca karıştırılır.
  • Soğuması için başka bir kaba aktarılan helvaya 10 dakika sonra pudra şekeri eklenir ve güzelce yedirilir.
  • Helva oda sıcaklığına geldikten sonra düz bir kaba yayılarak üzerine bastırılır ve yüzeyi düzleştirilir.
  • Son olarak bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı tüm yüzeye sürülür ve helva küp şekeri büyüklüğünde kesilerek soğutulur. Soğuduktan sonra 2 saat dolapta bekletilerek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Muzlu Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
14B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
31B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Pots de Creme Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.