- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Samsades Tarifi
Tarif
Samsades Tarifi
Samsades, İzmir Seferihisar’a özgü şerbetli bir tatlıdır. Samsades tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 36B
- 124
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g un
2 g tuz
400 ml su
Dolgusu için:
100 g tuzsuz lor peyniri
40 g toz şeker
5 g toz tarçın
Şerbeti için:
500 ml su
350 g toz şeker
5 g toz tarçın
4-5 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; geniş bir kaba un ve tuzu alın. Suyun bir kısmını ekleyip yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyun tamamını ekleyerek ele yapışmayan kıvama getirene kadar yoğurun.
- 2Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika bir kenarda bekletin.
- 3Dinlenen hamuru iki eşit bezeye bölün ve merdane yardımıyla hafif unlayarak inceltin.
- 4İncelen hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen şekil verin.
- 53-4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve tam ortalarından yatay olarak şeritlerinizi ikiye bölün. (uzun dikdörtgenler olacak)
- 6İç dolgusu için; tuzsuz lor peyniri, toz şeker ve toz tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın.
- 7Hazırladığınız şeritlerin ucuna lor peynirli harcı yerleştirin ve muska şeklinde sarın (muska böreği gibi)
- 8Muska şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.
- 9Şerbeti için; su, toz şeker ve tarçını küçük bir tencerede kaynatın. Kaynayan şerbete 4-5 damla limon suyu ekleyip ocaktan alın.
- 10Kızarttığınız sıcak muskaları ılık şerbetle buluşturun.
- 11File badem ve kaymakla servis ederek lezzeti hafifletin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Püf Noktası
*Hamuru açmadan önce dinlendirmek daha kolay açılmasına yardımcı olacaktır. Kaynayan şerbete limon sıkmak, kıvamının daha özlü olmasına yardımcı olacaktır.
*Yağda kızartmak için yağın iyice kızmasını bekleyin ki hamur fazla yağ çekmesin.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?