- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
Tarif
Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
Siyez bulgurlu keşkek tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g hindi göğüs
40 ceviz içi
10-15 yaprak taze reyhan
5 dal maydanoz
tuz ve karabiber
Keşkek için:
750 g kemikli dana eti
100 g önceden ıslatılmış nohut
300 g önceden ıslatılmış siyez buğdayı
yeteri kadar tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Hindi butlarını et döveceği ile her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde inceltin. Fırını 175 dereceye getirin.
- 2250 g hindi göğsü ve kremayı robottan geçirin.
- 3Bu karışımı, ceviz içi, kıyılmış reyhan ve maydanozla karıştırıp iç harç hazırlayın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 4Daha sonra incelttiğiniz etin üzerine kenarlarında boşluk kalacak şekilde bir tabaka halinde yayın.
- 5Eti rulo şeklinde sarın ve ruloyu birkaç yerinden bağlayın. Izgara tavasında tereyağında mühürleme işlemini yapın, ve fırın tepsisinin üzerini folyo ile kapatarak 50 dakika fırına verin.
- 650 dakikanın sonunda folyonun ağzını açın ve hindiyi hafifçe yağlayarak 15 dakika daha pişirin.
- 7Pişen hindi ruloyu dilimlemeden önce en az 10 dakika bekletin. Tercihe göre tuz ve karabiber serpin.
- 8Siyez keşkeği için; kemikli etleri haşlayarak işe başlayın. Et iyice pişince kemiklerini ayıklayın ve bir çatal yardımı ile didikleyerek tel tel olmasını sağlayın.
- 9Nohut ve buğdayları süzüp geniş bir tencerede et ve et suyuyla birleştirin. Tuz, karabiber ve tereyağını da ilave edin, buğdaylar lapa gibi olana kadar (75 dakika civarı) pişirin.
- 10Buğdaylar pişince keşkeği tahta karışıkla ezerek karıştırın ve iyice kıvam almasını sağlayın.
- 11Hindi rulo ve siyez keşkeğini güzel bir sunum tabağında birleştirerek servise hazır hale getirin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
45 Dakika
1 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.