- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Sucuklu Humus Tarifi
Tarif
Sucuklu Humus Tarifi
Humus sevenlere özel, sucuklu humus tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tava
Paylaş
- 38B
- 203
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g haşlanmış nohut
1/2 adet limon suyu
100 g buz
80 g tahin
5 g kaya tuzu
35 g zeytinyağı
Üzeri için:
25 g kornişon turşu
Nasıl Yapılır?
- 1Üzeri hariç tüm malzemeyi rondodan çekerek homojen kıvam almasını sağlayın.
- 2Hazır olan humusu hafifçe bir tavada ısıtın.
- 3Ayrı bir tavada dilimlenmiş kangal sucukları, tereyağı ile pişirip humusun üzerine yerleştirin.
- 4Son olarak kornişon turşuları dilimleyip üzerine yerleştirerek servis yapın.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?