Tarif

Sucuklu Humus Tarifi

Humus, Ortadoğu mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup, sofralarımıza hem besleyici hem de lezzetli bir dokunuş katıyor. Ancak bu tarifte, klasik humusa farklı bir boyut kazandırıyoruz! Geleneksel humus tarifine pratik dokunuş katan bu lezzet, ister ana yemek olarak, ister keyifli bir atıştırmalık olarak sofralarınızı süsleyecek. Hazırlaması son derece kolay bu humus tarifini gelin birlikte keşfedelim.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Tava
Sucuklu Humus Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 206
  • Kaydet

Sucuklu Humus Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g haşlanmış nohut
1/2 adet limon suyu
80 g tahin
5 g kaya tuzu
35 ml zeytinyağı
100 g buz
Üzeri için:
150 g Pınar Kangal Sucuk
Pınar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2-3 adet kornişon turşu

Sucuklu Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak, haşlanmış nohutları bir mutfak robotuna veya rondoya alın. Üzerine yarım limonun suyunu, tahini, kaya tuzunu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Ardından, buzları da ilave edin. Buzlar humusunuzun kıvamını yumuşatacak ve daha pürüzsüz bir doku sağlamasına yardımcı olacaktır.
  • Tüm malzemeleri yüksek hızda karıştırarak homojen bir kıvam alana kadar çekin. Bu işlem yaklaşık 2-3 dakika sürecektir. Eğer kıvamı çok yoğun olursa, bir miktar su veya daha fazla zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  • Ayrı bir tavada, sucukları dilimleyin ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sucukları çevirdikçe tereyağı eriyecek ve sucukların dışı hafifçe çıtırlaşacaktır.
  • Sıcak olarak ısıttığınız humusu bir servis tabağına alın.
  • Üzerine tereyağlı, kızarmış sucuk dilimlerini yerleştirin.
  • Son olarak, kornişon turşuları ince dilimler halinde keserek humusun üzerine ekleyin.
  • Servis önerisi: Sucuklu humus, yanında sıcak pita ekmeği, kızarmış ekmek dilimleri ya da çıtır cipslerle servis edilebilir. Ayrıca, bir miktar taze nane veya maydanoz ile süsleyerek daha renkli ve ferah bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çağla Cacığı Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
32B Görüntüleme
Somon Tartar Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme
Rus Salatası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Sabire Dinsel
· 25.04.2020

İşte benim favorimmm

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Yeliz Yazan
· 23.11.2020

Tarifleri biraz daha detaylandırır ve ölçüleri ev hanımı ölçülerinde verirseniz seviniriz..Severek takip ediyoruz😊

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 23.11.2020

Teşekkür ederim Yeliz Hanım 👍😊