- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Sucuklu Humus Tarifi
Tarif
Sucuklu Humus Tarifi
Humus, Ortadoğu mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup, sofralarımıza hem besleyici hem de lezzetli bir dokunuş katıyor. Ancak bu tarifte, klasik humusa farklı bir boyut kazandırıyoruz! Geleneksel humus tarifine pratik dokunuş katan bu lezzet, ister ana yemek olarak, ister keyifli bir atıştırmalık olarak sofralarınızı süsleyecek. Hazırlaması son derece kolay bu humus tarifini gelin birlikte keşfedelim.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Tava

Paylaş
- 41B
- 206
- Kaydet
Sucuklu Humus Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g haşlanmış nohut
1/2 adet limon suyu
80 g tahin
5 g kaya tuzu
35 ml zeytinyağı
100 g buz
Üzeri için:
2-3 adet kornişon turşu
Sucuklu Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak, haşlanmış nohutları bir mutfak robotuna veya rondoya alın. Üzerine yarım limonun suyunu, tahini, kaya tuzunu ve zeytinyağını ekleyin.
- 2Ardından, buzları da ilave edin. Buzlar humusunuzun kıvamını yumuşatacak ve daha pürüzsüz bir doku sağlamasına yardımcı olacaktır.
- 3Tüm malzemeleri yüksek hızda karıştırarak homojen bir kıvam alana kadar çekin. Bu işlem yaklaşık 2-3 dakika sürecektir. Eğer kıvamı çok yoğun olursa, bir miktar su veya daha fazla zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- 4Ayrı bir tavada, sucukları dilimleyin ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sucukları çevirdikçe tereyağı eriyecek ve sucukların dışı hafifçe çıtırlaşacaktır.
- 5Sıcak olarak ısıttığınız humusu bir servis tabağına alın.
- 6Üzerine tereyağlı, kızarmış sucuk dilimlerini yerleştirin.
- 7Son olarak, kornişon turşuları ince dilimler halinde keserek humusun üzerine ekleyin.
- 8Servis önerisi: Sucuklu humus, yanında sıcak pita ekmeği, kızarmış ekmek dilimleri ya da çıtır cipslerle servis edilebilir. Ayrıca, bir miktar taze nane veya maydanoz ile süsleyerek daha renkli ve ferah bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?