Kısık Ateş
Tarif

Susamlı Ekmek Tarifi

Son derece lezzetli susamlı hamburger ekmeği tarifi nasıl yapılır? Ev yapımı ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Susamlı Ekmek Tarifi
approved
Paylaş
  • 26B
  • 91
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 ml su
50 ml Pınar Süt
Pınar
30 g toz şeker
2 tutam tuz
5 g instant maya
400 g un
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta
10 g su
yeteri kadar susam

Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisinde su, süt, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın.
  • Derin bir kaba unu alıp ortasını hafifçe açın. Sıvı karışımı ve yumurtayı ekleyip bir tahta kaşık yardımı ile harcı birleştirin.
  • Karışımı tezgaha alıp 5 dakika kadar yoğurup tereyağını ekleyin. Hamuru pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hal alana kadar 10 dakika kadar yoğurun.
  • Hamuru hafifçe yağlanmış bir kaba alıp üzerini örtülü bir şekilde 1-1,5 saat kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve ilk havasını hafifçe bastırıp çıkartın.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı uçlarından bohça gibi ortaya doğru toplayarak ters çevirin ve yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın.
  • Hamurları tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin ve eşit kabarmaları için üzerlerine bastırıp hafifçe düzleştirin. Tepsinin üstüne başka bir tepsi, streç film ya da bez örtüp, 1 saat kadar mayalama işlemini yapın.
  • Hamurlara sürmek için bir yumurta ve az miktar suyu çırpın. Hamurların mayalanmasına kısa bir süre kala fırını 190°C-200°C’de ısıtmaya başlayın.
  • Hamurlarınız kabarınca üzerine varsa oluşmuş kabarcıkları kürdan yardımı ile patlatın.
  • Yumurta karışımını hamurlara iyice sürün ve üzerine susamda ekleyip sıcak fırına pişirmeye koyun.
  • İlk sekiz dakikanın ardından dengeli bir kızarma için tepsiyi 180°C’ye çevirin ve pişirmeye devam edin. Hem tabanı hem üzeri kızarana kadar ekmekleri pişirin. Toplam süresi fırınlara göre 15-20 dakika arasında sürebilir.
  • Fırından çıkan ekmekleri tepside tezgaha ya da bir fırın teli üzerine alın ve yemeden önce hafifçe dinlendirin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kulich Rus Ekmeği Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Ekmeği Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
95B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Ekmek Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 29.09.2021

👏👏

Uzman Enes Öztürk bu yorumu beğendi
Leyla Doğa Metin
· 01.11.2021

Deniycem 🔪

Uzman Enes Öztürk bu yorumu beğendi
Enes Öztürk
· 09.12.2021

Denediniz mi

Canan Öztürk
· 04.02.2023

Tarifinizi denedim ve çok başarılı oldu ellerinize sağlık.Böyle güzel tariflerin devamını merakla bekliyorum.👏👏

Uzman Enes Öztürk bu yorumu beğendi