Tarif

Tahinli Çıtır Fasulye Tarifi

İddia ediyorum bugün sizlere öyle güzel bir tarif vereceğim ki yemelere doyamayacaksınız!🤩😋👍 Tahin soslu çıtır taze fasulye nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 22B
  • 197
  • Kaydet

Tahinli Çıtır Fasulye Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze fasulye
70 ml zeytinyağı
tuz
tane karabiber
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
Tahin Sos için:
250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
75 g tahin
Üzeri için:
pul biber

Tahinli Çıtır Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını ısınması için 250°C’ye ayarlayın.
  • Yıkanmış taze fasulyeleri önce uzunlamasına ardından enlemesine olacak şekilde ikiye bölün.
  • Tüm fasulyeleri doğradıktan sonra yağlı kağıt serili fırın kabına alın.
  • Bir karıştırma kabında; zeytinyağı, tuz, öğütülmüş karabiber, doğranmış sarımsak ve defne yapraklarını güzelce karıştırın. Ardından taze fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın.
  • 250°C fırında 30 dakika pişirin.
  • Ekşi krema ve tahini bir karıştırma kabında homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Güzel bir servis tabağına tahin sosu yayın ve fırından çıkan çıtır fasulyeleri üzerine yerleştirin.
  • Kırmızı pul biber serperek servis edin.

Tahinli Çıtır Fasulye Tarifi Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kabak Mücveri Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
208B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kadınbudu Köfte Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Mücver Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
74B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Şeref İmal
· 14.11.2020

Gülcin ceef den cok farklı bir lezzet daha muhteşem bence

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 17.11.2020

😊😅 Çok teşekkür ederim Şeref.