Kısık Ateş
Tarif

Tahinli Sufle Tarifi

Lezzet dolu sufle tarifi: Tahinli Sufle tarifi nasıl yapılır? Sufle yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
approved
Paylaş
  • 20B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g beyaz çikolata
100 g un
10 g kabartma tozu
5 g toz vanilin
50 g toz şeker
6 adet yumurta
100 g tahin
75 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın.
  • Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın, beyazları bulut kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  • Yumurta sarılarını, tahini ve sütü hazırladığınız unlu karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Daha sonrasında erittiğiniz tereyağı ve çikolatayı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Tamamen karışana kadar çırpın. Tamamen karıştıktan sonra hazırladığınız merengi ekleyerek fold edin.
  • Hazır olan sufle harcını fırın kaplarına yarıya kadar dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 14-15 dakika aralığında pişirin.
  • Tahinli sufleleriniz servise hazır, sıcak olarak tüketiniz.
  • Servis önerisi: Tahin tadı ağır gelebileceği için vanilyalı dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tahin tadı ağır gelebileceği için vanilyalı dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Onur Tosun
Onur Tosun
A La Carte Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Amine Tombul
Amine Tombul
Brand Consultant
Cream Puff Tarifi
approved
60 Dakika
6-8 Kişilik
29B Görüntüleme
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Profiterol Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
104B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Onur Tosun
· 04.04.2022

Çikolata tamamen kendi tatlı zevkinize bağlı. 250-500 gram aralığında değerlendirebilirsiniz.