- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi
Tarif
Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi
Yılbaşı gecenizin en tatlı anına hazırlanın! 🎉✨ Şık sunumu ve yılbaşı ruhuna uygun tatlarıyla göz kamaştıran mozaik pasta, bu tarifle tam da aradığınız pratiklikte! 🥳🍫 Merengiyle hafif, çikolatasıyla zengin bir tat sunan bu güzel pasta, yılbaşı akşamlarınıza renk ve lezzet katacak. 🎄🌟 Yeni yıla özel sofralarınızda yerini alacak olan mozaik pasta tarifini adım adım keşfetmeye ne dersiniz?
Paylaş
- 1B
- 14
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mozaik Karışımı için:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Puding
½ paket petibör bisküvi
Mereng için:
150 g toz şeker
75 ml su
3 adet yumurta beyazı
1-2 tutam tuz
Kaplamak için:
200-250 g bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Dr. Oetker Pasta Süsü
Dr. Oetker Pudra Şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Mozaik pasta karışımı için: Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding paketinin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. (Dilerseniz bu aşamada içine az miktarda bitter çikolata ilave edebilirsiniz.)
- 2Daha sonra petibör bisküvileri ufalayın ve hazırladığınız sıcak pudingle karıştırın. Karışımı, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- 3Mereng için: Toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp karıştırarak kaynamaya bırakın. Şerbet kıvamına geldiğinde ocaktan alıp biraz soğutun.
- 4Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını temiz bir çırpma kabına alın, tuzu ekleyin ve mikserle düşük hızda çırpın. Köpüklenmeye başladığında şerbeti yavaşça ekleyin. Karışım sert tepeler oluşturana kadar çırpmaya devam edin.
- 5Hazırladığınız merengi geniş uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve buzdolabında dinlendirin.
- 6Soğuyan mozaik karışımını bir çember kalıp yardımıyla dilimlere ayırın. Dilimleri yağlı kağıt üzerine yerleştirin ve her dilimin üzerine sıkma torbasındaki merengi katman katman sıkın. Dilimleri dondurucuda en az 1-2 saat daha dondurun.
- 7Kaplama ve süsleme için: Benmari usulü eritilmiş çikolataya dondurucudan çıkardığınız mozaik dilimlerini ters çevirerek sadece mereng kısmını batırarak kaplayın. Hemen ardından pasta süsleriyle ve pudra şekeriyle dekorasyon yapın.
- 8Pastaları tekrar dondurucuya koyup 1 saat daha beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
- Merengin daha stabil olması için içerisine az miktarda kıvam artırıcı (ksantan gam) ekleyebilirsiniz.
- Şerbet, merengin kıvamını sabit tutarak kolay şekil almasını sağlar.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?