Kısık Ateş
Tarif

Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi

Yılbaşı gecenizin en tatlı anına hazırlanın! 🎉✨ Şık sunumu ve yılbaşı ruhuna uygun tatlarıyla göz kamaştıran mozaik pasta, bu tarifle tam da aradığınız pratiklikte! 🥳🍫 Merengiyle hafif, çikolatasıyla zengin bir tat sunan bu güzel pasta, yılbaşı akşamlarınıza renk ve lezzet katacak. 🎄🌟 Yeni yıla özel sofralarınızda yerini alacak olan mozaik pasta tarifini adım adım keşfetmeye ne dersiniz?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
90 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mozaik Karışımı için:
750 ml Pınar Süt
Pınar
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Puding
½ paket petibör bisküvi
Mereng için:
150 g toz şeker
75 ml su
3 adet yumurta beyazı
1-2 tutam tuz
Kaplamak için:
200-250 g bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Dr. Oetker Pasta Süsü
Dr. Oetker Pudra Şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Mozaik pasta karışımı için: Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding paketinin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. (Dilerseniz bu aşamada içine az miktarda bitter çikolata ilave edebilirsiniz.)
  • Daha sonra petibör bisküvileri ufalayın ve hazırladığınız sıcak pudingle karıştırın. Karışımı, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Mereng için: Toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp karıştırarak kaynamaya bırakın. Şerbet kıvamına geldiğinde ocaktan alıp biraz soğutun.
  • Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını temiz bir çırpma kabına alın, tuzu ekleyin ve mikserle düşük hızda çırpın. Köpüklenmeye başladığında şerbeti yavaşça ekleyin. Karışım sert tepeler oluşturana kadar çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız merengi geniş uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuyan mozaik karışımını bir çember kalıp yardımıyla dilimlere ayırın. Dilimleri yağlı kağıt üzerine yerleştirin ve her dilimin üzerine sıkma torbasındaki merengi katman katman sıkın. Dilimleri dondurucuda en az 1-2 saat daha dondurun.
  • Kaplama ve süsleme için: Benmari usulü eritilmiş çikolataya dondurucudan çıkardığınız mozaik dilimlerini ters çevirerek sadece mereng kısmını batırarak kaplayın. Hemen ardından pasta süsleriyle ve pudra şekeriyle dekorasyon yapın.
  • Pastaları tekrar dondurucuya koyup 1 saat daha beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

  • Merengin daha stabil olması için içerisine az miktarda kıvam artırıcı (ksantan gam) ekleyebilirsiniz.
  • Şerbet, merengin kıvamını sabit tutarak kolay şekil almasını sağlar.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pişmeyen Labneli Puding Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kek Burger Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Mereng (Beze) Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

SeferKaya
· 26.12.2024

Eline sağlık gülcin şef

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 27.12.2024

Afiyet olsun. 😍🙏